keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Päivittäinen kalorimäärä kolmen viikon ajalta

 
      
        
Tässä on näkyvissä viimeisen kolmen viikon ajalta päivittäiset kalorimäärät. Otin tämän kuvan print screenillä kiloklubi.fi :stä. Samalla näette myös noita ruokavalioni laatupalloja, jotka kertovat sen, olenko syönyt tarpeeksi tai liikaa erilaisia ravintoaineita. Laitan tähän vielä miten pallot saa keltaiseksi/vihreäksi:
1. Kaikkein vasemmanpuolimmaisin pallo on kasvis- ja hedelmäpallo. Kun olen päivässä syönyt 400 grammaa kasviksia/hedelmiä, pallo muuttuu keltaiseksi. 600 grammasta kasviksia/hedelmiä pallosta saa vihreän.  
                      
2. Toinen pallo vasemmalta on energiapallo. Se kertoo, olenko saanut tarpeeksi proteiinia ja rasvaa. Pallo on vihreä, kun proteiinien osuus on 15-35 % ja rasvan 25-65 %. Keltainen pallosta tulee jos rasvat ja proteiinit ovat kohdallaan, mutta mukana on liikaa tyydyttyneitä rasvahappoja ja liian vähän kasvirasvaa.
                   
3. Toinen pallo oikealta on herkkupallo. Pallon väri on vihreä, kun kokonaiskalorimäärästä alle 10 % tulee herkuista ja keltainen silloin kun herkuista tulee alle 15 %.
           
4. Kaikkein oikeanpuolimmaisin pallo on kuitupallo. Kuitupallosta saa vihreän, kun kuituja on vähintään 25 grammaa ja 75 % viljatuotteista on täysjyvää. Keltaisen pallosta saa 20 gramman kuitumäärällä.
    
(Pyydän anteeksi kuvan huonoa laatua. Tallensin huonoon tiedostomuotoon enkä sitten enä voinut sitä korjata tallennettuani. Kyllä siitä kuitenkin selvää saa, joten en viitsisi millään uudelleen ottaa päivistä print screenejä.)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kommentoin toho aiempaa postauksee et tsekkaappa se,jos et oo viel huomannu :) ps. sun liiikunnoist saisko kans kuvaa?

Ilona Anniina kirjoitti...

Joo :) Voin laittaa liikunnoista ainakin parin viikon kuvat. Tällä viikolla en oo ollenkaan niitä merkinnyt ylös, kun en kovin paljoa tykkää tuosta kiloklubin liikunta-osiosta.

Anonyymi kirjoitti...

näkyy aika paljo punasii palloja :D pitäs syyä enemmän kasviksii !

Ilona Anniina kirjoitti...

Niin näkyy! Mutta voin kertoa että toi on TODELLA vaikea tehtävä ainakin minulle saada neljä vihreää palloa ja samalla pysyä kalorirajoituksessa. Kokeile! Normaalikalorimäärällä olisikin varmaan helpompaa, kun sitä ruokaa saa enemmän.

Heijssan kirjoitti...

Mulla meinaa olla se ongelma, että kalorimäärä jää liian alhaiseksi (alle sen suositusvajeen) vaikka herkkuja olisikin liikaa.. Kaviksia saan kyllä tarpeeksi (enkä edes syö niitä mielestäni tarpeeksi; mitä nyt normi kurkut ja tomaatit leivän päällä jne.) mutta kuidut jää yleensä vajaaksi :D

Toi on kyllä kätevä sivusto. Oon huomannu syöneeni aiemmin joko ihan liian vähän rasvoja tai sitten niitä huonoja rasvoja liikaa. Tolla on tosi kätevä suunnitella vaikka seuraavan päivän ateriat :) Onneksi eksyin sun blogiin, että löysin tuon sivuston : D Kiitos vielä!

Ilona Anniina kirjoitti...

Joo. :) Mä epäilen, että kiloklubin mulle laskema peruskulutus, 2100 kaloria, on korkeampi kuin oikeasti. Muut peruskulutuksen laskijat antaa mulle yleensä semmoisen 1950-2050. Siksi mun mielestä mulle hyvä päivittäinen kalorimäärä on tuo 1300-1400 kalorin väliltä, eikä kiloklubin suosittelema 1550.

Anonyymi kirjoitti...

Varo, ettei sun kroppa mee ihan säästöliekille, kun saat noin vähän kaloreita. Pidä ainakin päiviä, jolloin syöt vähän enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Haha, itsekin voin todeta kiloklubin käyttäjänä, ettei toi vihreiden pallojen hankkiminen oo millään tavalla helppoa :-D Itelläni on varmaan aina keltasia tai punasia rivejä... Joskus hyvällä lykyllä tulee yksi vihreä vaikka mun mielestä syön ihan tarpeeksi kaikkea, en ilmeisesti. Mutta oonki lukenu sun blogia jo alusta asti, mutta tää on mun eka kommentti. Onnea laihdutukseen!

Ilona Anniina kirjoitti...

Yritän varoa säästöliekkiä, mutta eipä se laihdutus siihenkään kaatuisi. Silloin kehon energiankulutus vähenee 5-10% useiden lähteiden mukaan, eli ei mikään ihan hirvee juttu vielä. Tietysti parempi olisi pysyä pois siitä. :) Tuo 600 kalorin vaje on musta kyllä ok. Pienempi ei laihduttaisi edes sitä kiloa kuukaudessa.

Joo, vihreiden pallojen saaminen ei tosiaan ole helppoa! :D Varsinkaan kokovihreä rivi on tosi miettimisen takana jos haluaa pitää kalorit silti kohtuudessa. Kiitos kommentistasi ja tsemppiä itsellesikin!