maanantai 9. huhtikuuta 2012

Alle 150 kalorin välipalavinkkejä

Välipalat ovat minulle päivän haastavimpia aterioita. Niitä ei jaksaisi valmistaa ja miettiä niin kovin kauaa ja silloin tekisi mieli syödä jotain epäterveellistä ja nopeaa. Jos olet yhtään samanlainen tässä asiassa kuin minä, niin tästä postauksesta voit saada vinkkejä!

Olen kerännyt reseptejä terveellisiin ja nopeisiin välipaloihin, jotka voi tarvittaessa tehdä jääkaappiin vaikkapa valmiiksi odottamaan välipalahetkeä. Tässä on muutama yksinkertainen ja maistuva resepti teille. Olen ottanut näitä itselleni ylös erilaisilta nettisivuilta ja kevyistä resepteistä koostetuista kirjoista.

BANAANISMOOTHIE

 
0.5 kpl banaania, 1 dl rasvatonta maitoa, 1 dl rasvatonta jogurttia
Valmistusohjeet: Paloittele puolikas banaani ja laita se tehosekoittimeen. Lisää joukkoon maito ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi.
 

JOGURTTIMALJAT

 
2 dl tuoreita marjoja tai pakastemarjoja, 1 rkl fariinisokeria, 2 dl maustamatonta jogurttia, 1 dl mysliä
Valmistusohjeet: Sekoita marjat ja fariinisokeri. Jos käytät pakastemarjoja sulata ne ensin hileisiksi. kokoa laseihin kerroksittain marjoja, jogurttia, mysliä jne.
 

KREIKKALAINEN PIKKUPIZZA

  
1  pyöreä ruisleipä, 10 g sipulia, 2 tl valmista pastakastiketta, 20 g fetajuustoa, 3 kpl oliiveja, 10 g  juustoraastetta, 0.5 tl pizzamaustetta
Valmistusohjeet: Levitä ruispalalle pastakastike, suikaloitu sipuli, fetajuusto ja oliivit. Kuorruta juustoraasteella ja paista 225 asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ripottele päälle pizzamauste, nauti kuumana tai kylmänä.
 
 
JÄINEN MUSTIKKAMAITO
 
2 dl mustikoita, 1.5 dl rasvatonta maitoa, 2tl sokeria tai 0,5 tl makeutusainetta
Valmistusohjeet: Kaada jäisten mustikoiden päälle makeutusainejauhetta maun mukaan sekä maitoa. Maito jäätyy kylmien mustikoiden sekaan, joten lopputulos on hieman jäätelömäinen.
  

HAPANKORPPURULLAT

  
2 viipaletta hapankorppuja, 2 rkl rasvatonta maitoa, 2 tl kevyttä tuorejuustoa, 3 viipaletta paprikaa, 1 tl tuoretta oreganoa
Valmistusohjeet: Kostuta hapankorput maidolla ja jätä hetkeksi vetäytymään. Valmista sillä välin täyte. Poista paprikasta siemenet ja hienonna se mahdollisimman hienojakoiseksi. Sekoita paprika ja hienonnettu oregano tuorejuustoon. Levitä täyte hapankorpuille ja kääri hapankorput rulliksi. Paina cocktail-tikku rullien läpi, että ne pysyvät kiinni. Anna vetäytyä vielä hetki ja nauti. Hapankorppurullat ovat parhaimmillaan samana päivänä.
 

MANGOKIISSELI

 
0.5 prk  mangososetta (lastenruoka), 2 dl vettä, 1.5 rkl perunajauhoja, 0,3 prk säilykemangopaloja, ripaus sokeria
Valmistusohjeet: Mittaa mangosose, vesi ja perunajauhot kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan haarukkavatkaimella sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Siirrä kiisseli pois kuumalta liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen kiisseliin mangopalat. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.
 

MUNAKAS MIKROSSA

 
2 kpl munia, 20 g maustamatonta kevyttuorejuustoa, 0,5 dl kevytmaitoa, valkopippuria, suolaa, 1 tl tuoretta persiljaa
Valmistusohjeet: Yhdistä ainekset mikron kestävässä astiassa. Sekoita hyvin. Kypsennä seosta mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita ja kuumenna uudelleen 1–2 minuuttia. Toista kuumennuksia lyhyemmissä jaksoissa, kunnes seos kiinteytyy, mutta on edelleen kosteaa. Kypsennysaika riippuu mikrosi tehosta.

13 kommenttia:

Heijssan kirjoitti...

Kivoja vinkkejä, täytyy kokeilla!

Ja ihana blogi sulla :) Olen itse myös pudottamassa painoani (164/90kg) ja olen saanut tsemppiä blogistasi. Urakkani on tosin vasta aluillaan, sillä päätös elämäntapamuutoksesta alkoi perjantaina :)

Ilona Anniina kirjoitti...

Kiva että vinkeistä oli hyötyä. :) Olen niitä itsekin käytellyt, etenkin tuota mustikkamaitoa NAM!

Tsemppiä sulle painonpudotukseen! Muista että pari ekaa viikkoo on vaikeinta, mutta sitten helpottaa huomattavasti. Hienoo että oot täältä saanu tsemppiä. :) Sillon tää blogi on onnistunu juttu, jos ihmiset saa täältä apua, vinkkejä ja vertaistukea.

Kannattaa muuten vilkasta kiloklubi.fi :n ruokapäiväkirja. Olisin varmaan ilman sitä jo luovuttanut. :D Se antaa niin loistavaa päivittäistä palautetta, että tsemppi säilyy.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tein eilen itselleni listaa kaikesta, jota pitää muistaa laihdutuksessa ja sinun blogisi auttoi hurjasti! :) Haluaisin 6 kg pois kesäksi, mitäpä luulet, onnistunko 2 kk, jos liikun joka päivä reippaasti ja syön terveellisesti ja säännöllisesti sopivia annoksia?

Ilona Anniina kirjoitti...

Anonyymi, kiva että blogistani oli apua! :)

Sanoisin että kahdessa kuukaudessa voisi saada terveellisesti pois tuon 6 kiloa, mutta silloin pitää olla tosi tarkkana ja panostaa liikuntaan, että ruoka ei jää liian vähäksi.

Vaarana on nimittäin kehon "säästöliekki", mikä hidastaa painonlaskua (mutta ei tietenkään lopeta sitä kokonaan). Siksi kannattaa huolehtia riittävästä ravinnosta jos meinaa laihtua. :)

Heijssan kirjoitti...

Joo, liityin Kiloklubiin! Mahtava paikka :) Oon aina ollut surkea laskemaan kaloreita ja ylipäätään miettimään, että mitäs sitä onkaan tänään tullut syötyä ja kuinka paljon. Hyvä motivaattori toi sivusto. Ja vinkin siihen sain blogistasi ;)

Ilona Anniina kirjoitti...

Joo toi kiloklubi on loistava. :) Ei tarvitse itse hyysätä kaloreita!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ajan kanssa tätä sun blogias lueskelin ja oon ihan onnessani. Oon kiloklubiin joskus liittyny, mutta aina ku yritin kirjata päivän syömisiä ja liikuntoja jäin koneelle roikkumaan ja kaikki muu unohtu.

Oon tosi huono arvioimaan ruokamääriä ja siks syön usein ihan liikaa ja silti on aina nälkä. Kuinka mittaat syömäs ruuan määrän esim tonne kiloklubin asioihin? Arvioitko vaan jotain vai tutkitko tarkemmin?

Oon yrittäny useamman kerran laihduttaa ja aina on johonki into kadonnu. Yleensä siihen, että oon heti mulle kaikki nyt -ihminen ja kyllästyn ku muutos tapahtuu niin hitaasti. Mutta nyt oon koko ajan menossa parempaan suuntaan, muutan elämäntapoja koko ajan enemmän paremmiksi. Äääh, miksihän nyt tapahtu hirveä avautuminen. :D

Ai nii, kuinka motivoit itses liikkeelle ihan laihdutuksen alussa? Mulla on aina ekat kaks viikkoa kaikista vaikeimmat, kun ei millään jaksais lähteä ulos hikoilemaan.

-bonsaipuu

Heijssan kirjoitti...

Jäinen muistikkamaito on ihan parasta! Tässä herkuttelen samalla kun koneella istun :) En tosin lisännyt sokeria/makeutusjauhetta, sillä mustikat oli äiti valmiiksi sokeroinut pakastaessaan. Mutta namia on!

Ilona Anniina kirjoitti...

Bonsaipuu: Kiitos kivasta kommentistasi. :) Ruokamäärät kiloklubissa yritän laskea tarkkaan. En kaada edimerkiksi makaronia suoraan pussista veteen vaan mittaan ensin määrän desimitalla. Toisaalta taas jos meillä on ruokana uunissa paistettua lohta, niin en kyllä ala punnitsemaan että montako grammaa otan. :D Silloin arvioin ja se minusta ihan riittää. Kannattaa muuten merkata esim. makaronilaatikon aineet erikseen jos mahdollista. Tulee tarkka tulos suht pienellä vaivalla!

Liikuntaan en morivoinut itseäni erityisemmin, tein vaan päätöksen. Ei se päätös aina pidä, mutta jos liikun kunnolla edes joka toinen päivä niin hienia. :) Ja siinä liikkuessa huomaa, että se on oikeastaan mukavaa ja kilot lähtee!

Tsemppiä painonpudotukseen! Alku on vaikea mutta siitä selviää kun vain yrittää. Joskus muuten kun alkuaikoina teki ihan hirveästi mieli suklaata niin menin pikku päiväunille. :D Se auttaa oikeasti!

Heini kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

ensinnäikin, tykkään blogistas ! ja koska sain sulta hyvii välipalavinkkejä nii voin antaaa sulle muutaman kans :)

nää ei oo mitään nii hienoja ku noi sun, mut se on hyvää ku paahtaa ruisleivän ja sit päälle raejuustoo+salaattii :) ja sitte kans et ns. "voitelee" ruisleiväv ketsupilla ja sitte päälle katkarapuja (voi laittaa aika runsaasti, ne on vähäkalorisia!)

tykkään kans mustikkakeitosta :D ainaki alepoista,s-marketeist ja prismoista saa jtn halpis LIGHT mustikkakeittoa, oisko ollu joku rainbow :D no kumminki, nii siinä on desissä vaa 10 kalorii :) eli koko litran purkinki voi vetää huoletta, vaan sata kalorii! yleensä näissä perus mustikkakeitoissa on desissä n.40 kcal (?) jote toi light on hyvä vaihtoehto :)

ja kaikki noi mun välipalavinkit kans alle 150 kalorisiii

täst tuliki aika pitkä XD mut jooo, ite kans alotan just laihuttaa et sun blogist oon saanu paljo tsemppii ! alotin lenkkeilyn n.2-3 krt/vko ja käyn salilla joku 2-4krt/vko. tanssitunneilla käyn myös kerran viikossa :)

toivottavast noi mun "vinkit" oli ees pikkusen hyödyllisiii (: tsemppii laihtumiseen!<3 ja ps. ois kiva nähä vartalokuvii uusiks,vaik sitku on lähteny 5 tai 10 kg !

Ilona Anniina kirjoitti...

Kiitos kommentista anonyymi. :) Ruisleipää raejuustolla oonkin jo kokeillut, mutta tuo ketsuppi kuulostaa kivalta vaihtoehdolta. Ja katkaravut, nam! :) Ketsupin kanssa kaikki tuntuu ruokasemmaltakin, niin voisin kyllä kokeilla tuota.

Mustikkakeittoakin voisi ostaa, Yritän kyllä vältellä makeutusaineita, mutta eivätpä ne pahasta pienissä määrin niin ole. :) Tuolla mustikkakeitolla varmaan mahakin täyttyy ihan hyvin.

Tsemppiä laihdutukseen myös sulle! Aion kyllä laittaa kuvia, mutta en ihan vielä 5 kilon kohdalla. En usko että muutoksen näkee silloin vielä kuvissa. 10 kilon kohdalla laitan sitten. :)

Ilona Anniina kirjoitti...

Kiitos kommentista anonyymi. :) Ruisleipää raejuustolla oonkin jo kokeillut, mutta tuo ketsuppi kuulostaa kivalta vaihtoehdolta. Ja katkaravut, nam! :) Ketsupin kanssa kaikki tuntuu ruokasemmaltakin, niin voisin kyllä kokeilla tuota.

Mustikkakeittoakin voisi ostaa, Yritän kyllä vältellä makeutusaineita, mutta eivätpä ne pahasta pienissä määrin niin ole. :) Tuolla mustikkakeitolla varmaan mahakin täyttyy ihan hyvin.

Tsemppiä laihdutukseen myös sulle! Aion kyllä laittaa kuvia, mutta en ihan vielä 5 kilon kohdalla. En usko että muutoksen näkee silloin vielä kuvissa. 10 kilon kohdalla laitan sitten. :)