keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Päivän ruokailu ja liikunta sekä välipala- ja linkkivinkkejä!

Aluksi tämä pieni linkkivinkki. Osoitteessa www.kiloklubi.fi on todella helppoa seurata omaa syömistään ja liikkumistaan terveessä hengessä. Sivusto motivoi liikkumaan ja pitämään ruokavalion hyvänä laihdutuksen aikana. Suosittelen ehdottomasti! Helpottaa, kun ei itse tarvitse laskea kaloreita pakkausten kyljestä tai miettiä että paljonko kaloreita liikunta kuluttaa.

No niin, nyt sitten varsinaiseen asiaan! Nyt kun elämä taas alkaa hitaasti mutta varmasti näyttää valoisemmalta ja iloisemmalta, voisin teille kirjoittaa tämän päivän ruokailut ja liikunnat. Sanoinkin tuossa edellisessä postauksessani, että ruokailut on mennyt viime viikkojen aikana vähän niin ja näin. Nyt olen saanut itseäni taas niskasta kiinni ja (toissapäiväistä pätkispussin syömistä lukuunottamatta) ruokailut alkavat näyttää taas siltä miltä pitäisikin! 

Tässä siis tämän päivän syömiseni:
- Aamupala: 2 tomaattia ja 4 ylikypsää kinkkusiivua, kahvia 
- Lounas: Lautasellinen makaronilaatikkoa ja porkkana
- Välipala: Päärynä ja banaani, mangomehukeittoa 
- Iltapala: Maitorahka makeutettuna fun light -mehulla ja muutamalla mansikalla 
- Yöpala: 2 ruisleipää, 2 siivua juustoa, 2 kinkkusiivua ja kurkkua

Heräsin 45 minuuttia ennen lounasta, joten päätin syödä vain pienen aamupalan. Tuo tomaatin ja kinkun yhdistelmä on muuten ensimmäinen välipalavinkeistäni. Jos tekee mieli jotain ruokaisaa, mutta pientä ja nopeaa, niin suosittelen! Tälläisen välipalan avulla ainakin minun on helpompi hillitä raskaan ruoan tarvetta. Kaloreita tuosta yhdistelmästä tulee alle 150.

Toinen välipalavinkkini on tuo maitorahka, jonka maustoin mansikan makuisella fun light mehulla. En itse pysty syömään maitorahkaa suoraan purkista sen happamuuden vuoksi. Rahka on kuitenkin terveellistä ja pitää nälän loitolla pitkään. Fun light -mehulla maustettuna rahkasta tulee minun mielestäni ihan herkkua ja kalorit pysyvät alle 200. Mansikat ja marjat on hyvä lisä, mutta meiltä ei tänään löytynyt kun muutama pakastemansikka. :-) Tässä välipalassa on toki lisäaine- ja makeutusaineongelma, mutta koska en käytä muuten makeutusaineita, niin pidän sitä tässä ihan hyvänä vaihtoehtona. 

"Yöpalaa" yritän normaalisti kaikin voimin välttää, mutta koska heräsin tänään tosiaan kello 13 niin voitte arvata, että uni ei tule aikaisin ja nälkäisenä vielä myöhempään. Yöpala ei kokonaiskaloreihin lisättynä ollut onneksi mikään ongelma, sillä kiloklubin mukaan söin tänään yhteensä n. 1250. Yritän tähdätä siihen, että kalorivaje olisi päivittäin 500 ja 700 kalorin väliltä. Peruskulutukseni ilman liikuntaa on noin 2000 kaloria. 

Sitten päivän liikuntaan, joka tänään näytti tältä:

- 1 reipasta kävelyä puolen tunnin pätkissä (Kävin kaverin kanssa puolen tunnin lenkillä ja sen jälkeen kävelin kauppaan hakemaan maitorahkaa)
- 20 minuutin lihaskunto 
- 20 minuuttia kuntopyörällä polkemista
- 30 minuuttia epämääräistä heiluntaa (En keksi tälle mitään nimeä eikä tämä nyt ihan liikuntaa ole, mutta olen keksinyt itselleni mukavan tavan olla liikkeessä. Kuuntelen lempparimusiikkiani, laulan mukana ja improvisoin kaikkia jumppaliikkeitä. Välillä tulee ihan hiki eikä jaksa laulaa edes, mutta lähinnä tämä on tämmöstä iloista pikkuliikuntaa. Suosittelen!)
- 20 minuutin venyttely

Tänään liikuin mielestäni paljon ja jos jokainen päivä (muutamaa lepopäivää lukuunottamatta) näyttäisi liikunnan osalta tältä, niin olisin kyllä oikein tyytyväinen itseeni! Olen muuten ottanut mukaan juoksulenkkejäkin muutamana päivänä ja hyvin on sujunut. Minulla on muuten yksi tavoite liikkumiselleni, josta kerron lisää tässä lähipäivinä! Olen ihan innoissani! :-)

Kertokaapa mielipiteenne päivän syömisistä ja liikunnasta! Kuulisin mielelläni vinkkejä ja parannusehdotuksia sekä tietenkin myös kehuja, jos joku asia on teidän mielestänne hyvällä mallilla! Muistattehan kuitenkin taas, että kyseessä on vain yksi päivä. Jokainen päiväni ei näytä samalta ruoan eikä liikunnan suhteen. :-)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei, toi päivä vaikutti jo tosi hyvältä ! :) tsemppii ja samaan malliin vaa ! ps. onks niitä sun vartalokuvia tulossa ? ja toi sun "epämääräinen heilunta" kuulosti tosi kivalta :-D !

Ilona Anniina kirjoitti...

Mun kamera on totaalisesti sanonu sopimuksensa irti ja se vähän vaikeuttaa näiden vartalokuvien laittamista. Hankin uuden kameran lähiviikkoina (varmaan ensi viikolla kun on palkkapäivä) ja joudun sitten ottamaan uudet kuvat.

Voin sitten laittaa tänne jatkossa muitakin kuvia esimerkiksi aterioista ja muusta mitä mieleen tulee. Miltä kuulostaa? :)

Ja joo, tuo epämääräinen heilunta on oikein mukavaa. Ei se nyt mitään suuria kalorimääriä millään kuluta, mutta tuleepahan tehtyä muuta kun istuttua tietokoneella tai TVn edessä!

Anonyymi kirjoitti...

joo ruokakuvii ois kans iha kiva nähä :)

Anonyymi kirjoitti...

ruokakuvat ois kivoja, näkis vähän sun annoskokoa jne.
tsemppiä !

Anonyymi kirjoitti...

Muuten ihan hyvältä näyttää mutta kannattais syödä kaksi lämmintä ateriaa päivässä, ja välipaloja sopivasti.
Ja toisaan ne ateria kuvat olisi hyvä, koska sillä näkisi annoskokoot.

Ilona Anniina kirjoitti...

Joo laitan kuvia vielä joskus. en lupaa nyt viikon sisällä mitään. :)

Toista lämmintä ruokaa en valitettavasti aio alkaa syömään, koska en yksinkertaisesti jaksa kokkailla itselleni ja en käy koulussa, jolloin sitä ei tule syötyä siellä. Varmasti sitten kun opiskelut alkaa niin tulee se toinenkin ruoka syötyä!

niina c. mon kirjoitti...

Kun oman projektini aloitin, harrastin tuota "epämääräistä heilumista" itsekin. Toisin sanoen, tein spotifyyn erilaisia ja erimittaisia playlistejä, jotka pistin soimaan ja niiden tahtiin sitten tanssin, heiluin ja pompin, ihan vaan soveltaen kaikkea jumppa- tai tanssitunneilta oppimaani. :) Nykyään se on jäänyt vähemmälle, koska oon hankkinut vuosikortin eräälle salille, mutta se oli kyllä ihanaa ja voin suositella lämpimästi. Että jatka vain sitä mitä teet! :)

Toiseksi voisin vinkata kuminauhajumpasta, joka on myös tehokasta. Jos et siis vielä ole sitä kokeillut. Sellaisia vastusnauhoja löytää kohtuullisen edullisesti eri urheiluliikkeistä ja mm. KuntoPlus-sivustolta löytyy paljon erilaisia liikkeitä ja neuvoja kuminauhajumppaan. (Esim täältä: http://kuntoplus.fi/kuminauhajumppa) :) Tuolla saa lihaskuntoharjoitteluunkin vähän vaihtelua.

Ilona Anniina kirjoitti...

Niina, kiitos taas kommentista! Sulta tulee hyviä vinkkejä. :) Ehdottomasti aion kokeilla tuota kuminauhajumppaa, kun saan ensin rahaa nauhan ostamiseen. Ensi viikon lopussa siis! Mukavaa saada lisää monipuolisuutta liikuntaan.

Hauska kuulla että itsekin harrastit epämääräistä heilumista. :D Se on kyllä tosi kivaa! Salikortti olisi tietenkin tehokkaampi ja fiksumpi vaihtoehto, mutta mulla ei rahatilanne salli. Pitää siis harrastaa korvaavia keinoja. :)

niina c. mon kirjoitti...

Juu, ymmärrän. Itsekin taisin sinnitellä puoli vuotta, ennenkuin "uskalsin" ja oli edes varaa satsata kuntosalikorttiin. :> Mutta se on kyllä ihan hölynpölyä kun jotkut väittää, ettei oo rahaa liikkua! Eihän siihen liikkumiseen rahaa tarvitse, pienilläkin satsauksilla pääsee jo pitkälle. Vähän kun mielikuvitusta käyttää, niin keksii jo monia tapoja liikkua täysin ilmaiseksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Omiin syömisiini on varmaan ikinä vaikuttanut eniten Ruokavallankumous-nimisen kirjan lukeminen. Suosittelen KAIKKIA lukemaan sen, jäätävän hyvä! Vaikka karppauslätinät tulisivat jo korvista ja sitä rataa, niin tuon luettua on kyllä ihan valmis rahtaamaan ne ruispalat, margariinit ja Funlightit roskikseen :D

Tästä voi lukea kirjan ekan kappaleen ilmaiseksi: http://www.efokus.fi/flash/ruokavallankumous/