sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Viikon liikunnat

(Kysymys ensin tähän alkuun: Näkyykö teillä tuo Weight loss ticker tuossa ylhäällä? Toivottavasti näkyy, sillä siitä voi seurata "reaaliaikaisesti" painonpudotustani. Huomatkaa, että yksi kilo on jälleen kadonnut!)

Usea teistä kyseli minulta etenkin tuon kiloklubista print screenillä kootun ruokapäiväkirjan samanlaista kappaletta liikunnasta. Sellaistakin on kiloklubissa nimittäin mahdollista täyttää. Liikunnasta saa nettisivulta aina viikon loputtua palautetta, joka kertoo että onko liikunta ollut määrällisesti, kulutukseltaan ja monipuolisuudeltaan riittävää. Täytin sitä ensimmäiset viikot ja silloin tulos näytti esimerkiksi tältä:


(Palautteesta en saanut print screeniä hyvin tähän, mutta kaikki pallot tulivat vihreiksi.) En ole enää jaksanut tuota liikuntapäiväkirjaa täyttää kiloklubiin, sillä sen käyttö mielestäni edellyttäisi sitä, että viikon liikunnat osaisi merkitä päivälleen jo etukäteen. Silloin laskuri osaisi lisätä liikunnalla kulutetut kalorimäärät alkuviikostakin sinne ruokailun puolelle. En kuitenkaan ikinä tiedä, että miten viikonpäivinä tulee liikuttua. Siksi tuon päiväkirjan täyttäminen ei tunnu sopivan minulle. :)
 
 
Olen kuitenkin merkannut paperille jääkaapin seinään ylös viikon liikunnat, koska se toimii minulla yhtenä hyvänä tapana pitää liikuntamotivaatiota yllä. Sellaista olen vielä tähän suunnitellut, että tekisin jokaiselle viikolle valmiiksi taulukon liikuntasuoritteista, jotka sen viikon aikana on tehtävä. Sitten voisin aina merkata rastin ruutuun liikuttuani. Silloin ei tulisi paineita liikkua joka päivä, mutta liikuntamäärä pysyisi helpommin riittävänä.
 
 
Voisin tehdä tuollaisen rasti ruutuun -kokeilun ensi viikolle. Voisin sitten viikon loputtua ottaa siitä teille kuvan ja kertoa, miten juttu toimi käytännössä ja suosittelenko sitä myös teille. Miltä kuulostaisi? Nyt minulla ei kuitenkaan ole mitään kuvamateriaalia kertyneistä liikunnoista, joten tässäpä teille ihan tälläinen versio:
 
 
Maanantai:
- 30 minuutin juoksu, keskinkertainen rasitus
- 30 minuutin kävely, kevyt rasitus
- 15 minuutin venyttely
Tiistai:
- 30 minuutin kuntopyöräily, keskinkertainen rasitus
- 10 minuutin venyttely
Keskiviikko:
- 2 x 45 minuutin kävely, kevyt rasitus
- 20 minuutin lihaskunto-osuus, keskinkertainen rasitus
Torstai:
- Ei liikuntaa
Perjantai:
- 20 minuutin juoksu, melko voimakas rasitus
- 20 minuutin kävely, kevyt rasitus
- 20 minuutin venyttely
Lauantai:
- Ei liikuntaa
Sunnuntai:
- 60 minuutin kävely, keskinkertainen rasitus
- 30 minuutin venyttely

 
Olisi kivaa, jos jättäisit kommenttiboksiin oman kommenttisi. Minusta on tärkeää tietää, millaiset postaukset teitä kiinnostavat, voisiko tehdä jotain ihan uutta ja mitkä voisi jättää pois. Tämä blogi on minulle omaksi motivaatioksi, mutta minä kirjoitan sitä kuitenkin teitä lukijoita varten.
 
Reipasta alkavaa viikkoa kaikille! :)

13 kommenttia:

*euphOria* kirjoitti...

Näkyy tuo tickeri tuossa yllä (: Vahingossa eksyin tänne, mutta taidan jäädä seuraamaan sun onnistumista, kun itselläkin on takana iso (+20kg) painonpudotus, joten tiedän mitä se on. Tsemppiä! :D

Meiju.K kirjoitti...

Oon aina ihan mielissäni kun sulta tulee uusi postaus. Kirjoitat niin hyvin ja selkästi. Annat myös tosi hyviä vinkkejä. Tuo viime artikkeli "30 helppoa tapaa vähentää kaloreita" oli tosi hyvä ja kiitos kun linkitit sen tänne! Itse olen juuri normaalipainoinen painoindeksin mukaan ja kattelen täältä vinkkejä miten pitää painoa hallinnassa yms.

Anonyymi kirjoitti...

löysin blogisi n. 10 min sitten ja oon jo ihan rakastunut! vinkkejä, omaottamia kuvia, mukavaa tekstiä ja ihana ulkoasu. tykkään ja jään ehdottomasti seuraamaan!:) tsempit x

marssi kirjoitti...

hups ylempi kommentti on siis mun käsialaa:D

Ilona Anniina kirjoitti...

Euphoria: Hyvä tietää että näkyy :) Oot saanu tosi paljon pudotettyua, onnittelut! Onko ollut vaikeeta pysyä tuossa painossa nyt?

Uke: Kiitos paljon kehuista. :) Ihanaa että oot saanu vinkkejä!

Marssi: Kiitos, kiva kuulla että tykkäät! :) Laita jatkossakin kommenttia!

milla kirjoitti...

hih, olin sun sadas lukija :-)

Ilona Anniina kirjoitti...

Milla, jee hienoa! :) Ihanaa että on näin paljon lukijoita niin saa motivaatioo laihdutukseen kun on ilo kirjotella tänne.

*euphOria* kirjoitti...

No 22 pudotetusta kilosta on semmonen 4-5kg tullut vuodessa lisää ja niitä nyt sitten koitellaan karistella, ei haittais toki jos lähtisivät vaikka korkojen kera ;)
Ja kiitoksia, aina mukava saada tunnustusta tehdystä työstä :D

Anonyymi kirjoitti...

Euphoria: Okei. Kuulostaa silti hyvältä, vaikka muutama kilo onkin tullut takasin. Noiden 4-5 kg pudotus on helpompi homma 22 kg verrattuna. :)

T. Ilona (En jaksa kirjautua nyt kännykällä :D)

Anonyymi kirjoitti...

voi että niin tykkään tästä blogista! mulla on tää puhelimessa kirjanmerkeissä ja koulussakin joka tunti mun on pakko käydä kattoon ootko päivitelly ! :D

itellä kans menossa laihdutus mutta vähän rankempi kun sulla, yritän että kesäloman loppuun mennessä on lähteny 10 kg.. :) toivottavasti onnistuu, tästä blogista saa kyllä tosi paljo neuvoja ja motivaatiota! kiitos ja tsemppiä sullekkin "projektiin" :)

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi (käytäthän nimimerkkiä!), kiitos ihanasta kommentistasi :) Ihan parasta kuulla, että tykkäät kirjoituksistani! Yritän päivitellä useammin, että olisi enemmän kivaa luettavaa teille.

Sulla on aika kova laihdutustahti! Eiköhän se onnistu, mutta vaikeempi on varmaan sitten pysyä siinä painossa.. Tsemppiä! :) Mulla ei oo mitään erityistä "päivämäärätavoitetta" vaan meen kunnon ja mielen mukaan.

T. Ilona (Kännykällä en taas jaksa kirjautua!)

Marie kirjoitti...

tää sun blogi insiporoi mua suuresti, itelläni on vähän samanmoinen projekti menossa, tosin painoa mulla on vähemmän kuin sulla ja pituutta enemmän. toivottavasti onnistut projektissasi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihailen sua ihan valtavasti! Tämä blogi on mahtava ja sun luonteenlujuus tässä hommassa - vau!

Itse olen normaalipainoinen, mutta kuntoni on täysi nolla. Aina vain yritän aloittaa kuntoilun, mutta johonkin se sitten tyssää. En siis voi sanoa muuta kuin että ihailen sinua ja tsemppiä! :)

- Mee