tiistai 17. huhtikuuta 2012

Huono ruoka- ja liikuntapäivä

Olen pysynyt tavoitekalorimäärässä (alle 1400 kcal) lähes joka päivä viimeisen kuukauden ajan. Sitä ennen pysyin tavoitteissa ainoastaan noin joka toinen päivä ja muina päivinä söin normaalisti. Ihan hyvä suoristus sekin oli aiempiin viikon laihdutuskuureihin verrattuna, mutta onneksi tavoitteet täyttyvät nykyään lähes päivittäin. Laihduttaminen on siis edennyt hienosti ja tätä mukaa tavoitteita tulee ehkä hitusen hitaasti, mutta erittäin varmasti!

Kuten kuitenkin huomaatte, tuonne tämän kuukaudenkin tavoitteessapysymisiin on eksynyt sana "lähes". En siis syö aivan jokainen päivä niin maltillisesti vaan mukaan on mahtunut muutama sellainen päivä, kun ruokaa on tullut syötyä paljon. Näinäkin päivinä huomaan kuitenkin edistyneeni elämäntapamuutoksessa. Herkuttelupäivät eivät jatku seuraavaan päivään, vaan pystyn jatkamaan laihdutusta normaalisti. Herkkuja ja muuta epäterveellistä ei tarvitse myöskään syödä tolkuttomia määriä. Olen aina pysynyt alle 2100 kalorin määrässä, joten "huonoinakin" päivinä olen syönyt edes hieman alle kulutukseni!

Koska näitä huonompia päiviä kuitenkin on, haluatte varmaan tietää mitä silloin syön. Tänään oli sellainen päivä, joten tässä päivän syömiseni:

Aamiainen: Kaurapuuroa ja mustikoita (150 kcal)
Lounas: 2 perunaa, 3 viipaletta ylikypsää kinkkua ja porkkana (150 kcal)
Välipala: Päärynä (50 kcal)
Päivällinen: Makaronia ja 5 nakkia ketsupilla (600 kcal)
Välipala: Suklaalevy (1100 kcal)
Iltapala: Viili (80 kcal)


Päivän herkuttelut ja huonot valinnat olivat siis kaikesta päälimmäisenä nakit ja suklaalevy. Pelkän makaronin ja perunan syömisessä pelkältään ei ole laihdutuksen kannalta noin suurina määrinä mitään järkeä, joten niitäkin yritän tavallisina päivinä vältellä. Kasviksia ja hedelmiäkään ei tullut syötyä melkein yhtään. Mutta voi että kun oli ihanaa syödä suklaalevy ensimmäistä kertaa kuukauteen, nam! Parasta tässä on se, ettei minulla ole huono omatunto. Kyllä joskus saa herkutella, mutta huomenna on palattava taas kunnon keveään ruokavalioon. :)

PS. Arvatkaapa paljonko liikuin tänään? En yhtään! Huomenna on siis kaksin verroin tarvetta kunnon ryhdistäytymiselle.

5 kommenttia:

Chloe kirjoitti...

Voiiiii, tsemppiä! Oot niin... ihailtava, ku pystyt tähän ♥ Välillä saa ja pitää herkutella, ei kaikkea voi kokonaan kieltää. Kaikilla laihduttajilla tulee näitä päiviä, kun kalorit vähän lipsuu.

Tää on vain ehdotus, mutta olisi kiva saada semmonen "painoskaala" sun blogin sivuun, mistä sinäkin voisit ehkä saada motivaatiota, kun pääset ruksimaan. Eli tämmöstä siis tarkotan:

[x]100 kg
[x]95 kg
[x] 93 kg
[]90 kg
...
...
tavoitepaino kg

Pysyis muutkin tiedon tasalla :) Ei siis tarvi jos et haluu, kunhan ehdotin :D

Tsemppiä niiiiiiin maan paljon ♥ Oot upee, kirjoitat hyvin ja oot älyttömän positiivinen!

tsesi kirjoitti...

Tykkään kovasti sun blogista. :) Itsellänikin on tällä hetkellä painonpudotus menossa, tosin rankempi syyni ruoan ja liikunnan suhteen on ollut vasta vähän päälle viikon, mutta lähdin ihan eri motivaatiopiikillä kun aikaisemmin, josko nyt tärppäisi. :) Tsemiä!

Mirve kirjoitti...

Huomasin, että olit syönyt alkupäivästä todella kevyesti - siinä missä yleensä suositellaan, että päivän kaloreista suurin osa tulisi jo aamiaisen ja lounaan kohdalla, sinulla se on tuona päivänä ihan päinvastaisesti ja olet syönyt ihan liian vähän aamupäivästä. Se voi aiheuttaa sen, että päivällisellä kroppa sitten huutaakin jo ruokaa, ja sitten syö enemmän kuin olikaan tarkoitus.

Ilona Anniina kirjoitti...

Cloe, kiitos viestistä ja vinkeistä. :) Olet ihana! Mulla on tuossa ylhäällä toi Weight loss tricker. Näkyyhän se sinulle (ja muille lukijoille)? Siitä voi reaaliaikaisesti seurata painonpudotuksen edistymistä. :)

tsesi, kiva kun kommentoit! Tsemppiä painonpudotukseesi :) Kyllä se siitä kun alkuun pääsee. Ja tärkeintä on ettei luovuta vaikka välillä lipsuu.

Mirve, kiitos vinkistä! Tuo on ihan totta että aamulla ja päivällä pitäisi syödä enemmän kun illalla. Pyrin siihen normaalipäivinä, mutta koska iltasyöminen telkkarin tai kirjan ääressä on minulle nautinto, sallin sen itselleni joskus. :D

Chloe kirjoitti...

Joo, nyt näkyy se! :)