maanantai 27. helmikuuta 2012

Päivän ruokailu ja liikunta

Mun piti laittaa tänne jo eilen aloituskuvia mun vartalostani, mutta kamera ei syystä tai toisesta suostu siirtään kuvia koneelle. Ne on siis kamerassa, mutta ei vielä koneella. Eiköhän ne saada tänne lähipäivinä taiteiltua. Nyt olisi kuitenkin vuorossa postaus tämän päivän ruokailusta ja liikunnasta. Monet teistä tuohon kyselyyn vastasivat, että toivovat tälläisiä postauksia. Tässä siis teille! :)

Aamupala: 2 ruisleipää, joissa päällä kananmunaa, kurkkua, paprikaa, juustoa ja kinkkua
Välipala: Pikanuudeleita
Päiväruoka: Lautasellinen riisiä ja kanakastiketta sekä salaattia
Iltapala: 2 kiiviä, 1 päärynä ja kourallinen viinirypäleitä

Kuten huomaatte, päivän ruokailut ei tänään ihan osuneet nappiin. Söin epäterveellisesti esimerkiksi nuudeleita. Puolustukseksi sanon, että meillä ei ihan oikeasti ollut yhtään mitään muuta ruokaa ja oli järkyttävä nälkä. Tulipahan ainakin siinä nuudeleita keittäessä tutustuttua ihan kunnolla siihen pakkausselosteeseen ja voin kertoa, että ensi kerralla en nälän yllättäessä keitä nuudeleita! Yksi pikku pussi nuudeleita sisältää yli 400 kaloria, paljon hiilihydraatteja eikä juuri mitään ravintoaineita. Te lukijat varmaan tämän tiesittekin niin kuin minäkin periaatteessa, mutta ei sitä aina nälkäisenä muista!

Hyvääkin tämän päivän ruokailuissa oli, sillä söin vain yhden lautasen ruokaa päivällisellä ja pysyin hyvin kylläisenä siitä huolimatta iltaan asti. Illalla söin terveellisesti hedelmiä ja aamupalan sämpylä oli tänään muuttunut tummaksi leiväksi. Tästä on hyvä jatkaa matkaa ja yrittää vielä enemmän valita niitä terveellisiä vaihtoehtoja. On epäreilua, että epäterveellinen ruoka on usein juuri sitä kaikkein helpointa ja nopeinta tehdä! 

Päivän liikuntaan kuului:
- 2 x 20 minuutin reipas kävely
- lihaskuntosarja, lämmittelynä 5 minuuttia hyppynarulla hyppimistä

Olen tyytyväinen tämän päivän liikkumisiini, sillä valitsin autolla lähtemisen sijaan kaverille kävelemisen ja tein tänään iltapäivästä lihaskuntosarjankin. Lihaskuntosarja ei tänään ollut kovin pitkä. Lämmittelyksi hypin hyppynarulla noin 5 minuuttia ja sitten tein 2 x 20 vatsalihasta, 30 vinoa vatsalihasta, 2 x 20 selkälihasta, 2 x 15 punnerrusta, 2 x 10 kyykkyä ja 2 x 30 askelkyykkyä. Tällä kertaa en vielä polkenut kuntopyörällä enkä käyttänyt lihaskuntotreenissä painoja. Ehkä sitten ensi kerralla vaihtelun vuoksi! 

Mitä olette mieltä tästä päivästä? Huomaatteko ruokavaliossa ja liikunnassa jotain semmosia puutoksia, mitä en itse tässä maininnut? Muistakaa kuitenkin, että tässä on vaan yhden päivän ruoka ja liikunta. Tarkoituksena ei ole pysyä näin yksipuolisessa ruokavaliossa ja liikunnassa joka päivä. :)

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lounas kannattais syödä, mutta sitten välipalalla ei mitään nuudeleita vaan vaikkapa hedelmä ennen päivällistä.
Proteiinia vois olla enempi, kun urheiletkin.

Anonyymi kirjoitti...

jep ja liikuntaa viel vähä enemmä. ravinto vaikuttaa laihtumisee vaa 1/5 ja loput tulee liikunnasta :) tai voin olla kyllä väärässä,mut usein näi sanotaa :o mut hyvält kyl vaikuttaa näi alkuu!

Anonyymi kirjoitti...

Olen sikäli edellisen kommentoijan kanssa eri mieltä, että ei kannata liikaa ahnehtia liikuntaa heti alkuun, etenkään jos fyysinen kunto ei ole kovin hyvä. Pikkuhiljaa lisää sitä rasitusta kun kunto kohenee, koska hiljaa hyvä tulee.

Itsellä ainakin menee maku kokonaan liikuntaan, jos liian kova repii heti alkuun. Sitten on paikat kipeenä ja koko kroppa liian kovilla. Not good.

Sitä paitsi, kyllä se ravinto on pääosassa painonpudotuksessa. Jos syö liikaa, se on ihan sama miten paljon liikkuu niin ei paino silti putoa. Sama homma toisin päin, eli jos syö liian vähän/vääränlaista ruokaa niin ei jaksa senkään vertaa liikkua, eli ruokavalio on kaiken kulmakivi. Sopivassa suhteessa proteiinia, hidasta hiilihydraattia ja hyviä rasvoja jotta jaksaa liikkua niin hyvä tulee. :)

Anonyymi kirjoitti...

Lisää proteiineja(= Ja tosiaan ruokavalion merkitys painonpudotuksessa on n. 3/4-4/5

Kannattaa muistaa hyvä ateriaväli, ja syödä vaikka niitä useampia terveellisiä välipaloja. (Näläntunne on ennen kunnon ruokailua kohtuullinen, niin annoskoko on helpompi pitää sopivana eikä tule huomaamatta ahmittua liikaa)
Tsemppiä ja todellakin jään seurailee(:

Anonyymi kirjoitti...

Syö 5 kertaa päivässä!! ja lisää roimasti proteiineja! 1-2g painokiloa kohti..

liikunnat näyttää hyvältä näin alkuun :)

tsemppiä viikkoon :))

ps. vois olla kiva seurailla jos laittaisit ajat noihin ruokiin ja vaikka lisäisit liikunnat Heiaheiaan josta sitte aina viikon päätteeksi liittäisit kuvan viikon liikunnoista.

Ilona Anniina kirjoitti...

Kiitos paljon kaikille kommentoijille! Tuossa postauksessakin jo noista nuudeleista kirjoitin, eli tiedän kyllä ettei ollut terveellinen valinta.

Ruokavalioon aion yrittää lisätä proteiineja teidän suosituksestanne. Mulla on vaan vähän se ongelma, että oon tosi huono lihansyöjä ja pavuista en tykkää. Mistä kaikesta muusta se proteiinia saa? :D

En ala ainakaan vielä käyttään tota Heiaheiaa (kävin äsken katsomassa), mutta pitää pitää mielessä. Kuulostaa nimittäin hyödylliseltä jutulta! Kellonajat voin laittaa ruokiin, kiitos vinkistä!

scattered kirjoitti...

Joo proteiinia tosiaan lisää! Esim. tonnikalaa, raejuustoa ja rahkaa lisää ruokavalioon. Ja kyllä niistä pavuistakin saa ihan hyviä, kun vaan totuttelee. (jopa mieheni, joka käytännössä vihaa kasviksia, suostuu nykyään syömään papuja)
Ja tohon liikuntaan kannattaa kyllä lisätä käsilihastenkin harjoitusta, vaikkeivat ne pahimmat ongelmakohdat olisikaan! Ojentajia ynnä muuta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oon aika lailla samoilla linjoilla edellisten kanssa, että sikäli mulla ei oo muuta lisättävää tähän. Tsemppikommenttina kuitenkin: Alku kuulostaa oikein hyvältä, ja tota rataa kun jatkat niin tuloksia alkaa varmasti tulemaan ja alat näyttämään päivä päivältä paremmalta :)

Keep going girl!

Anonyymi kirjoitti...

Mä ite oon syöny pahimpaan makeannälkään kuivattuja hedelmiä (pääasiassa luumuja). Kaloreita on vähemmän ja maha varmasti täyttyy makeannälän ohella. Lisäksi sellaset myslipatukat on hyviä, kerran yllätyin kun kaapista etsin suklaata ja törmäsin tälläiseen. Vain noin 100 kaloria mutta todellakin tyydytti suklaanhimon.

Lisäksi lasten pilttipurkit on tosi hyvä juttu =)

Anonyymi kirjoitti...

Toi proteiini on mullakin ongelmana. Aamulla syön yleensä rahkan, jossa on ihan kivasti protskua.

Toinen hyvä proteiininlähde on kananmunat. Noi asiantuntijoiden mielipiteet niiden vaarallisuudesta on aika kaksjakoisia. Toiset sanoo että ei ei saisi syödä montaakaan viikossa, toiset taas sanoo ettei ole väliä vaikka söisi kaksi päivässä.
Itse syön välillä ehkä jopa kymmenen viikossa, välillä taas ihan vaan muutaman. En usko että tuo määrä on mitenkään vaarallinen, kolesterolin suhteen. Kananmunat kun on kuitenkin muuten tosi terveellisiä, ja käteviä juuri protskunlähteenä.

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä ja uskon, että jossain vaiheessa onnistut tavoitteissasi!! :) Pidän peukkuja pystyssä!

Enna kirjoitti...

Sulla on tosi kiva blogi, jään ehottomasti seurailemaan!

♥ http://one-life-enna.blogspot.com , käythän kurkkaamassa tuollakin ja mikäli tykkäilet, liitythän lukijaksi? :-)

Inky kirjoitti...

Kiva blogi! Täytyy ihan littyä lukijaksi näin kun itsellä on kuntoilublogi myös pystyssä. :)

Anonyymi kirjoitti...

HEEELOUUU
mitäs kuuluupi? :)

wivi kirjoitti...

Kiva blogi ja jäin lukijas ! :) mut sellanen toive, että voisitko tehdä postauksen terveellisistä herkuista millä korvaat normaalit ja sitten kuvat olis mukava piristys :))

-> wivii.blogspot.com <-

Anonyymi kirjoitti...

etkai vielä luovuttanu? :D

Anonyymi kirjoitti...

Mihin sää oot kadonnut? Älä luovuta!! Älä!

Anonyymi kirjoitti...

äh ootko jo unohtanu tän blogin :( oisin halunnu lukee tätä pidempään!

Anonyymi kirjoitti...

Hei läski, joko oot lopettanu laihdutuksen? :D