sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Vauvaonnea

Hei kaikille, jotka olette vielä pysyneet blogin matkassa! Kirjottaminen on nyt selvästi vähän jäänyt, mutta uskon pääseväni taas vauhtiin, kun laihdutus voi alkaa ihan toden teolla uudelleen. Nyt olen vielä sen verran totuttelemassa uuteen tulokkaaseen, että en ehdi vielä suunnata ajatuksia niin paljoa itseeni. Hiljaa hyvä tulee! :)

Suurimmassa olotilassani painoin huimat 101 kiloa, hui! Synnytyslaitokselle jäi monta kiloa painoa, ja ollaan me pienen kanssa käyty paljon kävelyllä ja touhuiltu kaikenlaista. Kokoajan paino siis laskee tässä imettäessä ja arkeen palatessa. Tällä hetkellä painoa on edelleen ikävänkuuloiset 90 kiloa. Eipä silti, painoinhan minä saman verran tätä blogia aloitellessani, eikä silloin raskaudesta ollut vielä tietoakaan. Toivoa siis on, vaikka väkisinkin on tullut mentyä takapakkia! 

Meille siis syntyi perhettämme täydentämään pieni poika, joka sai nimekseen kasteessa Julius Onni Daniel. Aiemmin kerroinkin, että etunimi Juliukselle päätettiin jo raskauden alkuaikoina. Poika olikin ihan nimensä näköinen, joten sitä ei lähdetty enää muuttamaan. Muut nimet tulivat meille tärkeiltä henkilöiltä. Onni on avomieheni rakas pappa, minullekin nykyään kovin tärkeä. Nimi Daniel on taas poimittu minulle hyvin tärkeältä henkilöltä, jota ilman en varmaankaan edes olisi tässä. Molemmat nimet myös sointuivat kauniisti etunimeen. Mitä pidätte vauvamme nimestä?

Vauva-arki on ollut ihmeellistä. Alkupäivät kuluivat vain ihmetellessä, että voiko tuollainen ihana ihminen edes olla olemassa ja todella meidän vauvamme. Saatoin katsella pientä nukkumassa monia tunteja ja olla niin onnellinen. Edelleen sama onnentunne on säilynyt, mutta arkeenkin on päästy käsiksi. On hienoa huomata, että tälläinen ihminen, joka ei osaa pitää huonekasviakaan elossa, osaa silti hoitaa omaa vauvaa ja olla äiti.

Olisi kiva kuulla, miten teillä menee siellä ruudun toisella puolella. Moni oli laihduttamassa samaan aikaan kanssani ennen raskautta, ja tahtoisinkin kuulla että miten olette edenneet? Millaisia postauksia tahtoisitte minun nyt tekevän? Kirjoittakaa ajatuksistanne ja itsestänne, kommentteja on aina niin mukava lukea!

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Moikka!
Löysin sinun blogisi jotakin kautta
vasta muutama viikko sitten ja "tunnuit ns. sielusiskolta", koska meillä oli niiiiiin samanlainen tilanne, mikä sinulla oli blogisi alkuajoilla. Olisi kiva kuulla kuulumisia ylipäätään painonpudotuksesta yms. Kaikesta niin sanotusti! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Samaistuin kovasti blogiisi, koska minulla on aika samantyyppinen kroppa kuin sinullakin. Painan pituuteeni nähden ihan kamalasti, vaikka syön terveellisesti ja urheilen paljon. Kukan ei tahdo uskoa painoani ulkonäköni ja elämäntapojeni perusteella.

Olisi kiva tietää, millaisia kommentteja sait neuvolassa painostasi. Itse huomasin, että neuvolantäti oli aika ihmeissäni, kun painoni ei tuntunut täsmäävän ollenkaan ulkomuotoni ja kertomieni elämäntapojen kanssa. Tämä hirvittävä painavuus häiritsee minua, vaikka olen koko raskausajan ollut terve kuin pukki, eikä kukaan, jolle kerron painoni ja sen, että minun, urheilullisen ihmisen painoindeksi on 29, ei tahdo uskoa sitä.

Tulee välillä sellainen olo, että kropassani on jotain pahasti vialla ja olen ihan friikki. Jos kerron ihmisille vain mittani, he olettavat minun olevan kamala läski ja neuvovat kuin lasta, tyyliin "älä juo niitä mehuja ja mussuta välipalaleipiä ja katso vähän annoskokojasi äläkä syö niitä herkkuja". Ja ne, jotka näkevät, millaista syömiseni ja liikkumiseni on ja miltä näytän, eivät ikinä alkaisi neuvoa mua tuolla tavoin tai edes motkottaa painostani, koska kukaan ei yksinkertaisesti usko, että olen kaikkien mittareiden mukaan reilusti ylipainoinen...

Laura kirjoitti...

Sinut on haastettu: http://triathlontreeni.blogspot.fi/2013/04/oh-my-blogihaaste-hammastyin.html

Unknown kirjoitti...

Hei! Aloittelen juuri omaa laihistani toistamiseen ja kiinnostuin blogistasi :) Olisi kiva vaihtaa kokemuksia jonkun kanssa, joka on suurinpiirtein samaa kokoa kuin minä itse :) Oon sen 172cm myös, mutta painoa minulla on sen 5kg enemmän - vielä :) Itse laihdutin tuossa jokin aika itseni onnistuneesti 84kilosta 63:n ja sitten erehdyin luulemaan, että eihän tässä enää tarvitse mitään tehdä. No, kolmen- neljän vuoden päästä tulos on tämä: 95kiloa. Eli ei muuta kuin ruokavalioremppaan ja liikkumaan :) Onnea omaan painonpudotukseesi! :)