tiistai 15. toukokuuta 2012

Vastauksia kymmeneen kysymykseen

Vastaan tälläiseen pikkukyselyyn, jonka poimin Nokkosesta Ruusuksi blogista (http://nokkosestaruusuksi.blogspot.com/). :-) 

1. Onko sinulle tärkeän ihmisen mielipide vaikuttanut päätökseeni laihduttaa?
- Tavallaan kyllä ja tavallaan ei. Minua ei ole koskaan painoni takia haukuttu missään, joten sellainen palaute ei ole minuun vaikuttanut. Toisaalta äitini ja isäni ovat aina kannustaneet meitä lapsia hyviin elämäntapoihin ja ovat tahdikkaalla tavalla huomauttaneet painoni noususta. Mielestäni se on vanhempien tehtäväkin, ajatella lapsensa parasta ja sanoa se silloinkin, kun se on vähän vaikeaa. :-) 


2. Oletko koskaan tietoisesti kiusannut ketään koulussa? Miksi?
- Täytyy sanoa, että olen. Toisella luokalla erääseen tyttöön luokallani, jonka kanssa meistä tuli hyvät ystävät. Tyttö oli tuolloin todella omapäinen persoona, joka veti minua mukaan kaikkeen typerään kiusaamiseen. En syytä tästä tietenkään vain tätä ystävääni, vaan syy oli meissä molemmissa. Halusimme kai molemmat kuulua porukkaan ja hakea toisten ihannointia kiusaamalla. Kiusasimme erästä poikaa niin, että vielä tänä päivänäkin hävettää ja tunnen pahaa oloa, kun näen hänet jossain. Olen pyytänyt anteeksi, mutta tiedän, ettei se muuta typeriä tekojani. 


3. Koetko olevasi kaunis?

- Tiedän, etten ole sillä tavalla kaunis, että sopisin lehden kanteen tai missikisoihin. Vastaavasti minä en myöskään ole ruma ja kukaan ei varmasti minua sillä sanalla ensimmäiseksi kuvailisi. Minussa on paljon kauniita asioita, joista todella pidän ja jotka parantavat kokonaisuutta. Sitten minussa on niitä vähemmän kauniita piirteitä, jotka vaikuttavat kokonaiskuvaan negatiivisesti. Itse näen itseni kokonaisuudessaan hyvällä tavalla tavallisen näköisenä ja koen olevani kelpaava ulkonäöltäni. En ehkä aina kaunis, mutta riittävä, niin kuin jokainen meistä. 


4. Millainen on täydellinen aamusi?

- Täydellinen aamu on vapaapäivä, jolloin herää sopivan aikaisin ja on tiedossa ihana päivä. Parasta olisi herätä pitkien yöunien jälkeen puoli kymmeneltä ja käydä rauhallisella aamulenkillä. Lenkin jälkeen suihkuun ja sitten voisin hetkeksi vielä pukea yövaatteet ja syödä hyvän aamupalan. Sitten pukeutuisin lempparivaatteisiin ja laittautuisin valmiiksi ja suuntaisin ovesta ulos kohti ihanaa päivää. :-)


5. Mikä liikunta/urheilulaji on sinun suosikkisi? Miksi?

- Tykkään eniten jalkapallosta, koska sitä oli ihana pelata silloin kun vielä pystyin ja nykyään tuomaroin lasten pelejä ja valmennan joukkuetta. Katselen jalkapalloa myös televisioista, vaikken minkään joukkueen suuri fani ole. Jalkapallo on suosikkini varmaan siksi, että meidän koko perhe tykkää siitä. Iskä pelaa edelleen joukkueessa, äiti on valmentanut joukkuetta ja veljet pelaavat. Sisko taas on innokas Chelsean kannattaja kotisohvalta käsin. :-) 


6. Mikä sinusta tulee "isona"? Toiveammattisi?

- Minusta tulee sosiaalityöntekijä, kun valmistun yliopistosta. :-) Toiveammattini on aina ollut opettaja, mutta jotenkin se hakuvaiheessa muuttui niin, etten sitten loppuviimeksi hakenut mihinkään sellaiseen, mistä opettajaksi olisi voinut valmistua. Vieläkin ajattelen, että opettaja voisi olla kiva juttu, mutta en ehkä jaksaisi sitä kovin kauaa. Jos rehellisesti sanon, niin opettaminen kyllä olisi mahtavaa, mutta en jaksa niitä oppilaita. ;-) 


7. Mitkä kolme "terveysruokaa/juomaa" ovat sinulle tärkeimmät?

- En oikein ymmärrä terveysruokien tai -juomien päälle. En osta mitään erityistä terveysruokaa esimerkiksi luontaistuotekaupasta tai muuta. Minulle kolme parasta terveysruokaa taitavat olla kaurapuuro, omena ja mantelit. 


8. Onko blogin ylläpitäminen auttanut sinua tavoitteissasi?

- Ehdottomasti! Siihen on monta syytä, miksi tämä blogi on ollut laihdutustavoitteeni kannalta hyödyllinen. Ensinnäkin tämä auttaa jäsentämään ajatuksia minulle itselleni ja näin on helpompi huomata, milloin laihdutuksessa lipsuu. Toisekseen kun kirjoitan tätä blogia, tunnen olevani "vastuussa" laihdutuksestani muillekin kun itselleni. Ei tavallaan kehtaa lopettaa laihdutusta kesken, vaikka mieli välillä tekisi. Viimeisimpänä muittei vähäisimpänä minua tavoitteessani on auttanut pysymään ihanat tsemppikommentit ja vinkit. 


9. Ihanin asia, mikä sinulle tapahtui viimeisen viikon aikana?

- Ihanin juttu oli varmaankin se, kun kaveriporukkani ulkomaanmatka kesälle saatiin vihdoin varattua ja nyt ollaan sitä ihan innoissamme suunnitelleet. Meidän on jo pari vuotta pitänyt lähteä lomalle, mutta ei me vaan olla saatu ikinä aikaseksi. Nyt on kivaa, kun vihdoin saatiin kaikki sovittua hyvä päivä ja lomakohde. Elokuuta odotellassa siis! 

10. Mitä asiaa kadehdit parhaasta ystävästäsi?
- Ensinnäkin täytyy sanoa alkuun, että niihin harvoihin hyveisiin mitä minä itse luonteestani löydän, kuuluu se, että en ole kateellinen ihminen. En oikeasti ymmärrä kateuden päälle. Mietin tätä siis mielummin sen kannalta, että mitkä parhaiden ystävieni piirteet voisin ottaa myös minulle itselleni. Minulla on kaksi parhaista parhainta ystävää. Toinen parhaista ystävistäni on auttavainen, viisas, hyväkroppainen ja sosiaalinen, toinen ystävistäni taas ahkera, tunnollinen, luotettava, sydämellinen ja hänellä on tosi kauniit hiukset. Nämä ominaisuudet ottaisin itsellenikin. :-) 
5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

katoin noi sun kuvat joissa oot 90 kiloinen, ja mun vartalo näyttää ihan samanlaiselta kun sun. oon 179½ cm pitkä ja painan 53 kiloo, niin oisko sulla jotain vinkkejä miten pääsisin vielä neljästä kilosta eroon? mun ruokavalio on jo pitkään ollut karsittuna 200 kaloriin ja ajattelin ottaa tähän jotain liikuntaa lisää, niin mitä mun kannattais tehdä? :)

Anonyymi kirjoitti...

ootko sä lopettanu laihdutuksen vai miksi et kirjoita?

Anonyymi kirjoitti...

et enää kirjoita mitää

Anonyymi kirjoitti...

hei plösö missä sä oot

Anonyymi kirjoitti...

Kaatuko tää laihdutus nyt? Vaikka niin vannoit ekoissa postauksissa, et tällä kertaa tää kestää..?